tiistai 2. heinäkuuta 2013

Troy, oman elämänsä Forest Gump.

Eilinen  iltakisa oli vahvistusta sille, minkä olen jo tiennyt jonkin aikaa.
Troyn elämä jatkuu kotikoirana, lenkkikaverina ja satunnaisesti terapia- treenikaverina.

Taija meni sillä eilen kaksi rataa Purinalla, mutta kyllä ei siitä tuu mitään. Sen koiran päässä ei oo yhtään ketään kotona kisatilanteessa. Se ei pysty hallitsemaan käytöstään saati, että pystyis radala toimimaan kuten on opetettu. Koskaan en ole päässyt myöskään treenaamaan sitä koiraa, joka siitä kisatilanteessa tulee.
Vuosi vuodelta on startit vähentyneet ja käytös pahentunut. En tunne sitä koiraa, joka kisapaikalla on! Ja tämä on sama myös tokossa :( Enkä myöskään usko, että on koiralle hyväksi altistaa se moiselle stressille.
Sinänsä ihan pirummoinen sääli; se teknisesti niin taitava koira, ymmärtää jopa mun vajavaista ohjausta, kun yhteisiä kilsoja on niin paljon. Myös tokossa se on tosi pätevä. Treeneissä..
No, tämä se on mikä pitää meidät ihmiset nöyrinä. Kaikki ei mene niinko suunnitellaan ja haaveillaan.
Troippaa on muutama eri kartturi kokeillut ja tulos on ihan sama, että kyse ei tosiaankaan ole minun mistään jännittämisestä tms.
Troyhan on muutenkin aina ollut vähintäänkin erikoinen sesse. Mökillä se istuu 24/7 laturin nokassa ja tuijottaa Päijännettä. odottaa pienintäkin sanaa, joka antaisi luvan hypätä veteen. Vedessä se tekee itselleen pärskeitä joille raivoaa ja ui niiden perässä ympyrää. Tätä jatkuu  tuntikaupalla. Meluhaitan vuoksi sitä ei voi laskea uimaan kuin hetkeksi kerrallaan.
Kotona se on helppo ja huomaamaton koira. Nukkuu WCn lattilla, ei kaipaa seuraa. Lenkkikaverina se on reipas ja väsymätön, fillarin kanssa hengenvaarallinen (Run Forest, Run!). Inkerin kanssa ne on hyvät ystävät ja se sieti pennutkin tosi hyvin, vaikka alkaakin olla jo äkäinen ikämies riekkuvien pentujen kanssa. Niin ja onhan se myös Inkerin toyboy aina juoksujen aikaan... ;)
Komee jätkä se on ja niin terve; koko elämässään ei mitään vikaa ja luusto on priimaa! Piirakin on hoitanut sitä jokusen kerran ja on aina ihmetellyt miten hän ei löydä siitä juuri mitään moitittavaa ;)
Kaikkea ei siis aina voi saada samassa paketissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se olisi rakas perheenjäsen kaikkine viirauksineen; se on hyvin rakas! Ja onhan se mun miehelleni antama häälahja;
- "Life is like a box of chocolate . You never know what you are going to get!"-
Forest Gump
Komia se on!
Joku sanoi U-sanan!!

Vakiopaikka mökkirannassa.

Kukuuu!Ei kommentteja:

Vuosi 2018

Vuosi on vajaan kuukauden kuluttua taputeltu ja uusi on edessä. Kulunut vuosi on ollut henkilökohtaisesti erittäin vaikea ja raskas, kun se...