perjantai 5. marraskuuta 2010

Osavuosi katsaus.

Ink ja sen sisarukset ovat päässeet elämässään eteenpäin puolen vuoden verran. Vipin emäntä oli tehnyt pennustaan kivan katselmuksen, joten arvelin matkia ;-)..

Inkeri on lähes virallisen mittauksen mukaan 47cm korkea, painosta ei hajuakaan kun ei löydy puntaria kotoa. Varsin sopusuhtainen pikku-neiti tuo kuitenkin on.
Virtaa ja vauhtia on päivä päivältä enemmän! Ihan hirvittää se vauhti mihin se jo nyt kykenee, pojat on niin helisemässä sen kanssa :). Sen kropan hallinta on myös toisinaan ällistyttävää, eniten ihailen täydestä vauhdista kääntymisiä 180 astetta ja äkkipysähdyksiä :-o Toivon mukaan saan ne mukaan harrastus kuvioihin.
Virtaa riittää myös kaikenmoiseen "ilkivaltaan" kotona ja puutarhassa... Kotiin voi jättää vain rajatulle ja riisutulle alueelle. Pihalla Ink ei pysy aidoissa, ne eivät koske häntä millään tapaa.. :o/
Onneksi meilä on myös vahvatekoisempi tarha, joka on aikoinaan tehty tanskandogille, siellä pysyy kyllä.
Mukavaa Inkerissä on sen leppoisa, humoristinen luonne. Se ei juuri hätkähdä mitään ( ei myöskään minua ;) ) ja sen kanssa on helppo olla missä vaan, kun se ei juuri turhia hosu ja säädä, katselee ja kuuntelee vain uteliaana. Mitkään äänet eivät ole aiheuttaneet ongelmia, ei edes ne aplodit :D. Se oppii myös tosi nopeasti ja pystyy keskittymään hyvin. Opitun asian se kykenee tekemään jo aika hyvin myös uusissa ympäristöissä.

Vandalismin & karkailun lisäksi ärsyttävä piirre on hillitön hinku nuolla ihmisiä; naamasta ja etenkin naamasta, mutta kaula, kädet, jopa jalatkin kelpaa. Aaaargggh, raivostuttavan vaikea tapa kitkeä pois, ollaan kuitenkin jo saatu vähenemään p a l j o n.
Inkeri myös "tissittää" makuu alustojaan, vilttejä, lampaan taljoja, mitä vaan pehmoista. Yleensä tämä näyttää liittyvän väsymykseen ja usein se nukahtaakin viltin kulma suussa :).

Tuubi ei leiki Inkerin kanssa vielkään, paitsi joskus vetoleikkejä. Troy hammasmiekkailee ja painiikin ja koko kööri tykkää keppihipasta =D Yllättävän hyvin pojat sietää Inkerin paimenuksia, ainakin toistaiseksi.

Aksaa on pikkuisen aloitettu ja vauhti on pelottavan kova JO nyt...Voi mua...
Tokon ihan perusjuttuja on opeteltu, en ole jaksanut hulluna hinkata, enää ei ole kiire. Johan tuossa tuli hössötettyä kaksi koiraa ;-)
Enemmän pitäisi tehdä kahdenkeskeisiä lenkkejä sen kanssa, sillä minä kyllä jään armotta kolmoseksi jos pojat on paikalla. Siinä siis työmaata viellä paljon, jos toki monessa muussakin jutussa.
Ihana koira, en ole osannut katua hankintaa :))
Ohessa kollaasi Inkeristä 5-6kk iässä ja seassa isukki Raiderin kuvia. Kyllä isi on näkönsä jättänyt jos kohta värinkin ja hyvä niin!

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Vippikin muuten lussutti pehmoleluja pikkupentuna! Sillä jäi tuo tuttivaihe pois vähitellen joskus 3-4-kuisena, vaikka mitenkään en siihen puuttunut.

Susan Miiro kirjoitti...

Ruut lussuttaa vilttiään ym. rättejä vieläkin ja ikää alkaa olemaan kohta 3-vuotta ;0)Perheemme sakemanni tekee samaa ja kierroksess viides vuosi, joten ei se välttämättä siitä... =P

Vuosi 2018

Vuosi on vajaan kuukauden kuluttua taputeltu ja uusi on edessä. Kulunut vuosi on ollut henkilökohtaisesti erittäin vaikea ja raskas, kun se...