sunnuntai 1. helmikuuta 2009

HAU kisat

Aamusta tänään kohti Konalaa ja Purina areenaa. Ohjelmassa oli kisat ykkösille ja kakkosille, hypäri ja aksaradat, tuomarina Anne Savioja.
Aikamoinen jännitys alkoi rataan tutustumisen jälkeen. Hiukka liikaa, sillä en pystynyt keskittymään ja kuten Maria myöhemmin osuvasti sanoi; muutun passiiviseksi ja löysäksi kun jännitän liikaa. Troyn silmät pyöri lottopalloina kun tultiin lähtöön. Jätin sen kuiskimalla jotain "odottamis" käskyä. Ei hyvää tiennyt tämä. Karkas lähdöstä ja se mitä saatiin suoritettua, meni Troyn pyydystämiseen. Kepeillä toki sain sen kiinni, mutta ajauduin ohjaamaan sen johonkin ihan muualle. Pakka oli jo hajonnut ja koira lähtenyt lapasesta, huoh... HYL siis ja hyvä niin, ihan kaoottinen rata :o(.
Toiseen rataan kerkesin miettiä asioita ja sain hyvin pois mielestäni epäonnistumisen tunteet eka radalta. Nyt keskityinkin paremmin ja päätin myös etten salli pisaraakaan Troyn höyryämistä hallissa. Ja kas, kun olin sille tiukkana ja vaadin sitä keskittymään olennaiseen, näin myös tapahtui. Rata mentiin kuin siivillä (mun sisäinen "niinu" heräs ;o) ) ja olin edelleen tiukkana ja vaativana mm. kontaktien suhteen, jotka onnistuivat hyvin. Aikaa niissä tietty meni, mutta ei haittaa. Keinun jälkeen leikkasin hypyn takana liian jyrkästi ja rima tuli alas :(. Muutoin rata oli virheetön ja -5,jotain alle ihanneajan.
Mä olin niiiiiiin fiilareissa! Nyt mulla oli se koira mikä on ollut treeneissäkin! niin hienoo! =D Se jopa otti vastaan pallon, mitä se ei yleensä kisoissa kykene tekemään, kun heti radan jälkeen pitää taas alkaa vuohottamaan kaikkea muuta. Vaan nyt se oli mun kanssa! Jiiihuuu!
Ohessa elokuva aksaradasta.


5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hienoa Troippa! Nolla oli aikaste lähellä.

t, zaglii+ co

Nimetön kirjoitti...

Sit jos tee päätätteki lopettaa agilityn jossain vaiheessa, niin me otetaan mielellään noi kontaktit. :) Oikeesti, VAU, te ootte hyviä!

t. Marjo ja sosserit

Heidi M kirjoitti...

Joo, nolla oi niiin hilkulla! Olo oli vitosellakin kuin voittajalla. Oli niin hieno fiilis ku kaikki toimi :)

Nimetön kirjoitti...

WoW!! _Todella_ vakuuttavan näköistä menoa ja erittäin nätti rata. Samoin oli kyllä ihan hienoa menoa tuo ns. "kaoottinen" ratakin (et selvästikään ole juur nähnyt mun ja Hipardin suorituksia ;p Mulla ois muutama oikeasti kaoottinen rata videolla, mutta sattuneista syistä niitä EI esitetä...)

Onnittelut hienosta - ei vaan upeasta, kisasuorituksesta. Unohda säkin kuule vaan se typmee toko ;)

Heidi M kirjoitti...

Kiitos Sanna!
Olen itsekkin tyytyväinen tähän aksarataan ja fiilikseen mikä oli sitä tehdessä. Toivon mukaan fiilis on jatkossa helpompi saavuttaa ja se nollakin tulis muutaman kerran. Tokikin, ykkösen radat on meille ihan tosi hyviä viel, kun taidot ei kenties riitä kakkosiin....
Tokosta jaksan innostua vain Tuubin takia (tosin Troy ois siinäkin parempi jos sen nuppi pysyis kasassa!)

Vuotuinen päivitys.

Blogin päivitys on jäänyt somen myötä todella vähäiseksi. Ennen joskus tuli päivitettyä enemmänkin ja pidettyä ehkä jonkinlaista treenipäivä...