maanantai 3. joulukuuta 2018

Vuosi 2018

Vuosi on vajaan kuukauden kuluttua taputeltu ja uusi on edessä.
Kulunut vuosi on ollut henkilökohtaisesti erittäin vaikea ja raskas, kun se alkoi Tammikuussa esikoiseni siunaustilaisuudella.
Jotenkin siitä on rämmitty eteenpäin ja minua ajoi eteenpäin kaikki annetut lupaukset. Yhtäkkiä tajusin, ettei elämä ehkä jatkukaan ikuisesti tai edes niin kauan kuin on kuvitellut ja halusin saada luvatut Pinkin jälkeläiset niitä pitkään odottaneille. Ja onhan pentujen saaminen ja hoitaminen aina niin ihanaa, että jaksoin sen voimalla ryhtyä toimeen. Kaikki meni kuin elokuvissa, ilman ongelmia ja Pinkin ja Samurain Suklaa-pennut syntyivät kevät kuumalla.
Elokuun alussa hartaasti odotetut pennut lähtivät uusiin koteihin. Vaikka OD riski ei yhdistelmässä ihan hirmu suuri ollut (jos näin nyt voi edes sanoa?! Mistä lienee se aina puskee?) sairastui siihen yksi uros pennuista, mun rakkaalle ystävälle mennyt Raipe :( . Se on operoitu ja toipuu hyvää vauhtia. Muita tapauksia ei ole ilmennyt. Useista pennuista omistajat otattivat välikuvat ja puhtaita olivat. Yksi kahdeksasta on toki se yksi liikaa, mutta kuitenkin aika tyydyttävä tulos. Muutoin on porukka ollut pentuihin erityisen tyytyväisiä ja kyllä tästä porukasta vielä kuullaan!

Jaska tuli vuoden ikään. Hieman ennen merkkipaalun täyttymistä laskeutumaton kives leikattiin pois  nivuskanavasta ja samalla se toinenkin, kun ei hän sitä kiusaa tarvitse. Samoilla unilla otettiin epäviralliset luustokuvat ja erittäin terve ja hyvä oli, ei mitään huomautettavaa.
En ole innostunut Jaskalle agilitya opettamaan, muutaman kerran yritin, mutta kun oma motivaatio puuttuu niin ei siitä mitään tule. Paimennusta sen sijaan ollaan käyty ahkerasti harrastelemassa. Kilometrejä tulee ja rahaa menee, niin se on. Toivon mukaan saisin omat lampaat niin helpottaisi hieman.
Pink teki pentujen lisäksi puuttuvat nollatulokset ja siirryttiin aglityssa kakkosiin. Siihen se innostus sitten lopahtikin.


Å-pennut ovat aloitelleet kisa uriaan! Muutamat ovat uskaltautuneet agilityn hypäreille, Tao sai TK1 tokossa ja etenee luokissa ylöspäin hienosti. Vesa harjoittelee PEKO hommia ja Reina treenaa aksaa.  Pixie kävi myös missikisoissa nappaamassa Hn! DJ aksailee ja pitää Lauran vauhdissa juoksulenkeillä :) .

Q- pentueessa on kovia tekijöitä joka vuosi! Ais sai TVA tittelin, on kisannut tokossa ja koiratanssissa ja esiintynyt edelleen Heinin koirasirkuksessa.
Devinillä on ollut vähän kremppaa sielä ja täällä ja ilmeisen usein jonkun kaahaamisen seurauksena? Muutama agility startti kuitenkin!
Jossu on myös aksaillut ja kisannutkin jonkun kerran. Kovaa mennään aina ja silloin sattuu ja tapahtuu.
Himo kärsi oudosta reisilihas (?)vammasta ja joutui pitämään pitkään taukoa agilitysta. Hienoja tuloksia on tullut kuitenkin aina kun on radalle päässyt!
Qra on hirmu vedossa edelleen ja jatkaa nollaratojen tekemistä ja viihtyy usein podiumilla!

Uusi vuosi on kasvattamisen osalta mukava ottaa vastaan uteliaissa tunnelmissa kun yhä useampi Karmiwa näyttää osaamistaan maailmalla.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille rakkaille kasvattieni omistajille, onnea, terveyttä ja menestystä myös vuoteen 2019!

Ei kommentteja:

Täsmälliset pennut!

 Merri x Erica pennut syntyivät täsmällissti ensimäisenä laskettuna päivänä eli 22.12. ja ovat nyt reippaita viikon ikäisiä pötkylöitä. Sald...