maanantai 14. joulukuuta 2009

Tilinpäätös 2009


2009 vuosi alkoi lennokkaasti Turussa, aksa viikonlopun merkeissä. Harri Sepponen koetti kovasti saada minustakin agility ohjaajan tapaista edes ja paikoin saattoi asenne osua kohdalleen. Enimmäkseen taisi kuitenkin olla hirveää sähläystä...

Liekö se sitten ollut jokin nimittäjä tälle harrastuskaudelle, nimittäin siltä se on ainakin aksan osalta tuntunut.
No, tokoakin oli alkuvuodesta ohjelmassa Tuubin kanssa. Käytiin karsinta kokeita suorittamassa omaksi iloksi ja muiden kiusaksi (tulipahan niillekin pituutta kisapäiviin ;-) ).
Kotimaneesissa kisattiin onnistunut toko: Tuubi luuli, että on treenit; 307p :-D Muuten pysyteltiin tutussa "keskikastissa" ja kakkostuloksissa.
SM-tokoihin lähdettiin PORSKin joukkueessa, ei niin verenmaku suussa kuin aiempina vuosina. Kakkostulos saaliina ja joukkueelle hieno 5. sijoitus!


Seuranmestaruus uusittiin lepsu-Harrin tuomaroidessa ja piirin kisoihin lähdin rinta rottingilla kahdella koiralla. Joukkueelle kakkostila ja Troy onnettomalla III-tuloksellaan luokkansa kolmanneksi.
Troyn tokoiluun kuului tämän lisäksi vain kaksi kisaa. Toinen niistä rankkasateessa, mikä johti ykköstulokseen ja ovet EVL ovat siis avoinna.
Tokokärpänen kuitenkin taisi saada iskun lätkästä tahi jostakin, koskapa ei ole treenaaminen, eikä liioin kisaaminen maistunut. Silloin täytyy laittaa niin sanotusti takki narikkaan ja odottaa josko tokokärpänen tulisi vaikka muuttolintujen kanssa takaisin. Tästä johtuen jätimme paikkamme tokon valmennusrenkaassa taitavimmille ja intohimoisimmille harrastajille.

Troyn kanssa vuosi on vierähtänyt agilityn lennokkaassa maailmassa. Kuten jo tuli mainittua, huippu koutsin kanssa vuosi korkattiin ja treenaamista kotipuolessa jatkettiin. Kisaura aloitettiin myös Riihimäellä kahdella startilla : Hyl ja 5.

Kisailtiin pitkin kevät talvea, keräten kokemusta. Rauhoittuminen ja keskittyminen kisapaikalla ovat Troylle ihan mahdoton yhtälö. En tiedä josko koskaan saavutamme mitään harmoniaa lajissa. Minulla on ainakin tunne, että juoksen kilpaa Pendolinon kanssa ilman mahiksen häivääkään. Paniikki on varmaan se sana joka usein tulee mieleen suorituksen aikana...
Oppeja olemme ammentaneet ihan alansa huipuilta, toki liian vähän kerkeää treenaamaan mikäli menestystä mielisi. Aika onkin ollut kortilla; Tyttäremme ovat varttuneet varhaisteini-ikään ja vapaa-ajastani menee suurin osa logistiikka tehtäviin, heidän harrastustensa parissa. Aikansa kutakin, tämäkin varmasti joskus loppuu,mutta nyt pidän sitä kuitenkin omia harrastuksiani tärkeämpänä.

Kevään mittaan Tuubin ja Troyn välit kävivät yhä kireämmiksi ja murina ja painiottelut alkoivat olla liki jokapäiväistä. Lopulta tappeluihin kyllästyneenä, varasin Troylle ajan kastraatioon ja niin syntyi ”Teuvo-Orvokki”, kaikkien kaveri =D.Ja rauha palasi taloon.

Sain kuluvana vuona myös kasvattaja nimen; ”Karmiwan”. Saa nähdä syntyykö nimelle koskaan yhtäkään pentua/pentuetta. Kuten tunnettua; tieto lisää tuskaa. Jalostusvalintojen tekeminen ole laisinkaan helppoa hommaa!

Entäpä sitten vuosi 2010?

Tavoitteet ovat Troyn osalta TVA ja ainakin yksi merkintä keltaiseen kilpailukirjaan. Tuubi jatkaa hyvin alkanutta vuorotteluvapaataan ja kukaties pääsee siitä suoraan eläke putkeen ;o). Mikään ei tietysti estä tekemästä räväkkää come-backia tokossa, ei sitä koskaan tiedä!

Heidin osalta tavoite on saavuttaa oikeaa asennetta, uskoa siihen että minulla on lupa olla hyvä, uskoa itseeni! Karmiwan nartun hankinta harkinnat jatkuvat ja etsinnät kiihtyvät ;) Loppuvuosi on ollut minulle raskas, noin psyykkisesti. Mikäli ihmeparantumista ei tapahdu, tulevat nämä ajat jatkumaan jokusen aikaa. Tämä vaikuttanee myös osaltaan tavoitteiden tavoitteluun. Kiire saavuttaa ne, ainakin on loppunut. Älkäät siis ihmetelkö tätä vaisua loppuvuotta ;).

Kukaan ei ole niin köyhä, ettei jaettavaksi ystävyyden lahjaa. Kukaan ei niin rikas,ettei sitä tarvitsisi. Ilo on annettu jaettavaksi, valo eteenpäin vietäväksi.

Mikä parasta, Joulun jälkeen alkaa elämä kohti kevättä ja se on aina ihanaa ja inspiroivaa aikaa!Sitä odotellessa toivottelen kaikille

Rauhaisaa Joulun aikaa & menestystä vuodelle 2010!!


2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tsemppiä teille!! :)

Jaana kirjoitti...

Rauhallista Joulun aikaa myös teille ja Onnea Uudelle Vuodelle 2010!

Vuotuinen päivitys.

Blogin päivitys on jäänyt somen myötä todella vähäiseksi. Ennen joskus tuli päivitettyä enemmänkin ja pidettyä ehkä jonkinlaista treenipäivä...