sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Se siitä kivasta....

Mistähän tämän tilityksen aloittais..? Kenties alusta on hyvä ryhtyä purkuun.
Sunnuntai aamuna herätys oli varhain; valmistin PORSKin toko kisoihin kanttini syömingit, suolaiset & makeat. Tällä kertaa pannareita. Sain ne valmiiksi ennakoitua hitaammin ja juuri ja juuri kisan alkuun kerkesin pannari-lasteineni Kumpumäen tilalle. Alokasluokan ajaksi (12 koirakkoa) istuin Saijan viereen sihteeriksi. Avoimenluokan aikana ajoin kotiin hakemaan Troyn, joka siis oli ilmoitettu VOIttajaan. Otin sen maneesille katsastamaan tilannetta, pienen lenkityksen jälkeen (kymmen kilsan vetohiihto ois ollu varmaan ihan paikalaan tässäkin kohtaa!).

Kanttiinitiskillä oli kahvin ostaja odottamassa rahastajaa ja kun ei muita näkynyt, painelin tiskin taakse Troy mukanani. Ja mitä tekee mun "tottelevaisuus"koira sinne tiskin taakse päästyään? Loikkaa yhdellä valtavalla, vauhdittomalla loikalla siihen pienelle tiskille! Kupit lentelee, samoin pannarit ja kaikki muutkin hörtteet siinä pöydällä ja sen jälkeen lensi mun koira >:( . Järkyttynyt kahvin ostaja saa kahvinsa `talon piikkiin` ja poistuu paikalta kauhistuneen näköisenä (eikä ehkä vähiten pikaisesta kuritustoimista, joiden uhriksi Troy ansioitui).
Episodin jälkeen sain tehdä kaikki kikkeet, jotka psyykkisen valmentautumisen luennolta muistin. Vaiketa oli kääntää asioita positiiviseksi. Verkkokalvoille oli palanut kuva tiskille hyökkäävästä "kivakoirakansalaisesta" =o . Hoin itselleni jotain positiivista mantraa kuitenkin ja sain hilattua itseni pahimmasta suosta.

Voittaja luokka alkoi. Paikallaoloon valmistauduttaessa Troy oli todella levoton. Pää pyöri kuin turistilla ja hirvitti jättää se sinne riviin. Palattiin piilosta ja sielä se yhä oli, leukakin oli laskeutunut maahan. Toisella käskyllä vasta perusasentoon 8p. Oli tasaisen varmasti piipittänyt koko ajan!!! Prkl!!!
Oltiin ekana suoritus vuorossa ja aloitettiin aika pian. Seuraaminen oli levoton, ei Troyn parasta missään nimessä. Liike alkoi hitaalla ja Troy keuli. Parani kylläkin loppua kohden, kun muisti aika ajoin mitä oltiin tekemässä 9p. Istuminen oli hyvä 10p. Luoksetulon stopit on olleet paaaljon paremmatkin, nyt hiukan sitkeät 9p. Ruutuun meno oli hieno, mutta lopussa kaahas näyttävästi mun ohi, melkein ulos kehästäkin, ennenkuin taas muisti mitä oli tekemässä 8p. Hyppynouto ei tuottanut ongelmaa, vaikka pelästyinkin "luun"mallista kalikkaa (Troy saattaa alkaa kaluamaan niitä päistä!) nyt kuitenkin hieno suoritus 10p. Metalli meni vauhdilla 10p. Tunnari onnistui ja oikea nousi. Sen Troy palauttikin hienosti ja räkäs mun eteen maahan 7p. Kaukoissa kasvoi järjettömät juuret maahan. Siellä se pysyi eikä liikahtanutkaan. Korvat oli luimussa kun se kuunteli yleisöä selkänsä takana. Yhden kerran se nousi hikisesti seisomaan, mutta lysähti pian takaisin makaamaan, eikä suorittanut enää ainuttakaan liikettä. Tämä siis nolla.Koknaisvaikutus 8 , joten loppusaldona 242p ja II tulos.
Enkä vissiin maininnut vielä taputksiin reakoimishillumisia?! Koira ei ollut läsnä lainkaan, parempi ois ollut jos en ois ollut minäkään.

Jonkun verran on tullut ajatustyötä tehtyä ja tiedän jo nyt tämän valvottavan minua ensi yön. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että Troy siirtyy tokon osalta samaan treeni systeemiin kuin Tuubi eli treenaa kuten kisaat. Jospas se poikisi sen puuttuvan kekittymisen ja työskentelyn jota haluan. Ja kentie enemmän sitä läsnäoloakin?

Masentavaa päivää piristi hiukan iltapäivä retki Hanskin ja Miljan kanssa Tuusulanjärven jäälle ulkoilemaan, ihanaan auringon paisteeseen. Molemmat tokokoirat pääsivät mukaan tuulettamaan itseään kimaltavilla hangilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

klisee mutta... jaksamisia.

Anonyymi kirjoitti...

niin lähti keksen mutta siis... tää ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen mutta on toi toko kyllä kans jotenkin vaan julma laji - kokonaisuudessaanhan taaskin ihan hyvät pisteet lähes kaikista liikkeistä ja silti.... kakkonen :( Mun treenikaveri on samassa jamassa voi:ssa - koira tekee "ihan hyvin" ja sit jokin kusee aina jossain sen verran että jää kakkoseksi.

Ja sit ihmetellään miksi mä olen niin hermona ja paineistunut tuosta toko hommelista ja niuhotan jostain pikku jutusta mitä Hip tekee... no pakko näköjään et saisi ykkösiä.

Heidi M kirjoitti...

Ou jeesh, se on niin tätä. Kisassa sai ykkösen täti, joka on kisannut 17 kertaa voittajassa ja nyt sai ykkösen! ZIISÖS! Mä luulen etten jaksa innostua ihan niin pitkään voivoi-uraan..

Täsmälliset pennut!

 Merri x Erica pennut syntyivät täsmällissti ensimäisenä laskettuna päivänä eli 22.12. ja ovat nyt reippaita viikon ikäisiä pötkylöitä. Sald...