tiistai 12. heinäkuuta 2016

Karmiwan Åt ovat täällä!

Ja tapahtui niinä päivinä, että Guessin lämmöt alkoivat laskea perjantaina. En uskaltanut läheä enää mökille. Se oli kuitenkin aika normaali. Lepäili toki paljon. Vyötärömitta oli karannut 40cm:stä 70cn:n!! Toisaalta, kenellepä ei olisi tässä raskauden ja loman tiimellyksessä...
Sunnuntai aamuna Guessin lämmöt laski 36:n. Se oli edeellen hyvin rauhallinen, ei petaillut, eikä mitään. Ainoa merkki tulevasta oli, että se kaivautui uskomattoman pienestä kolosta leikkimökin alle, kun päästin sen pissalle. Pois tuleminen olikin haastavampaa ja hetken mietin, että pitääkö alkaa purkamaan rakennelmia!
Päivä eteni iltaan eikä mitään. Guess läähätteli kyllä, mutta ei kauheasti petaillut, saati valittanut. Puolen yön jälkeen menin nukkumaan viereiseen makkariin. Puoli kolme heräsin kun G ulvoi yhden ainoan kerran haikean kuuloisesti. Tsekkasin; kaikki ok. Takaisin nukkumaan.
Seuraavaksi heräsinkin neljän jälkeen aamulla pennun vikinään!
Guess oli synnyttänyt esikoisensa koirahuoneen sohvalle! Varsin erikoinen paikanvalinta; Guess ei ikinä mene sohvalle, mieluumin sohvan alle jos vain suinkin pääsee. Mutta siel hän oli sohvalla baby kainalossa :) .
Loput viisi syntyivät tasaseen tahtiin varhaisaamun tunteina, ilman suurempia ongelmia, eleettömästi. Guess hoiti kaiken itse. Niin hän halusi ja toki hän sai kaiken myös itse tehdä. Minulle jäi vain ihailu, pyykit ja punnitseminen. Viimeisen pennun syntymä tarttui videollekin: Klik!

Kaikki on lähtenyt sujumaan erinomaisesti. Pentujen painot lähtivät hyvään nousuun jo samana päivänä ja tyytyväinen yninäkin sen pentulaatikosta kertoo.

Uroksia on kolme, yksi on bluemerle tri, muut trikkejä, oletan. Narttuja samoin kolme samoilla väreillä. Pennut ovat oikein pontevia ja pirteitä ja tasaisia. Kaikki painoivat synyessään yli 300g, ei yhtään jättiläistä, ei yhtään kirppua, vain täydellisen harmoninen pentue!

Guess hoitaa pentuja äärettömän tunnollisesti ja poistuu laatikoista vain pikaisesti tarpeileen. Ihan  huippu emo on hän!

Seuraava iso mietintä liittyykin sitten pentujen koteihin ja ei oo helppo rasti ei, kun hyviä tarjokkaita on enemmän kuin pentuja. Jotkut ilahtuu ja jotkut pettyy ja pettymysten tuottaminen ahdistaa jo etukäteen, pahoittelut siis niistä :( . Mutta elämä on ja uusia hienoja bc-pentuja syntyy kuin sieniä sateella! Joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!
Nämä pennut haluan koteihin joissa ne menee ns. ykköskoiriksi ja joissa muut koirat ovat riittävän vanhoja (4v. tai enemmän), jotta uudella tulokkaalla on tila tulla. Se on siis ollut päälimäinen kriteeri muidenmuassa, kaikista superhyvistä ehdokaista. Ilmoittelen asianosaisille kunhan pennut on saavuttaneet viikon iän.

Näissä tunnelmissa siis eteenpäin! Loma loppuu ihan pian, mutta lämpimät kelit jatkuu ja se on ihanaa pentujen kannalta. Ne pääsee ulkoilemaan paljon, kunhan kasvavat hiukat ja availevat aistejaan. Loppuun viellä pentueen komian isän kuva; Valmis Lennox:Ei kommentteja:

Täsmälliset pennut!

 Merri x Erica pennut syntyivät täsmällissti ensimäisenä laskettuna päivänä eli 22.12. ja ovat nyt reippaita viikon ikäisiä pötkylöitä. Sald...