torstai 14. helmikuuta 2013

Avoin kirje pentujen kyselijöille.

Hyvä pennun kyselijä,

Kirjoitan teille ihan kaikille yhteisen kirjeen ajatuksistani,mitä tulee tähän pentueeseen. Teitä on ollut niin paljon, että se on lyönyt minut suorastaan ällikällä! Ja mikäs sen hienompaa; minustakin tämä on hieno yhdistelmä :).
Kun olen ollut kanssanne ollut juttusilla, puhelimessa tai meilitse, on aina jälkeenpäin tullut mieleen asioita joita ois pitänyt puhua. Siksi tämä kollektiivinen "kirje".

Tämä yhdistelmä on minulle äärimmäisen tärkeä ja monella tapaa unelmien täyttymys.
Sitä ei ole toteutettu vain bordercollieiden määrää lisäämään vaan olen miettinyt ja tutkinut asiota pitkään ja hartaasti. Jo pelkästään Inkin hankkiminen oli pitkä projekti. En uskaltanut haaveillakaan saavani Inkille itse Dewi Tweedin sulhaseksi, sen sijaan olin kartoitellut sen jälkeläisiä. Jo pitkään on ollut kuitenkin selvää, että Dewi Tweed on s e isälinja.
 Miksikö sitten? En ole koiraa koskaan tavannut, kuvat ja videot ovat olleet ainoa kosketuspinta ja tietenkin tuontiurokseni Birk, joka on Dewi Tweedin poika. Olen myös ollut yhteyksissä eurooppalaisiin kasvattajiin, jotka ovat enemmän koiraan tutustuneet ja pelkästään ylistäviä ovat olleet nuo kertomukset. Se, että tämä uros on Supreme Champion paimennuksesta kertoo sen työominaisuuksista paljon, eikä meriittilista siihen lopu. Luonnetta ovat kaikki suitsuttaneet ylenmäärin ja se ratkaisi asian lopullisesti.Siinä koirassa on vaan jotain, joka puhuttelee minua. Koska arkea on suuri osa elämäämme ja sen sujuminen on ensiarvoisen tärkeää, ja siksi luonne on tärkeyslistan kärkipäässä. Toki se on edellytys monelle tekemisellekin.

Dewi Tweedin jälkeläisitä tiedän yhden OCD tapauksen ja omalla tuonnillani jäi toinen kives laskeutumatta.
Kuuta ei siis voi taivaalta luvata... Tweedillä on paljon jälkeläisiä ympäri eurooppaa ja kaikenmoista varmasti mahtuu joukkoon. Mitään suuria kupruja ei ole kuitenkaan kantautunut.

Ink on siis myös pitkän harkinnan ja etsimisen tulos ja eräänlainen haaveiden toteutuminen sekin. Sen kuudesta sisaruksesta viidellä on priimat lonkat, yhdellä C-C. Kyynärät ovat kaikilla puhtaat.
Inkin luonteesta en jaarittele tässä sen enempää; se on tavattavissa luonani :).
 Toivoisin, että jokainen teistä olisi ihastunut yhdistelmään; että jokainen löytäisi jonkun koukuttavan jutun juuri tästä pentueesta! Sen jonkin, mikä tekee tästä juuri sinun pentusi!
Mikäli "kristallipalloni" yhtään mitään tietää, niin tulee näistä vekaroista varsin vilkkaita ja tekeviä tyyppejä! Kaikessa hyvässä, toivon. Mutta monta karikkoa on vielä ennen kuin ollaan luovutuspäivässä. Toivon todella, että kaikki menee hyvin ja selviämme tästä hyvin. Etenkin rakas Ink!
En siis pysty varaamaan, lupaamaan pentua ennen kuin ne ovat syntyneet, ennen kuin olen tavannut/ tutustunut teihin, ennen kuin olen tutustunut pentuihin ja niiden persooniin.
Jos yhdistelmä kaikkien muiden yhdistelmien seasta kuitenkin kiinnostaa, toivon teidän malttavan tämän muutaman kuukauden. Se on lyhyt aika. Itselläni koiran etsiminen on joskus ollut p a l j on  pidempi tie.
Jos tuntuu, että odottelua on liikaa, on tarjontaa toki tällä hetkellä paljon ja hyvääkin tarjontaa.

Muutama fakta, joka saattaa kiinnostaa;
Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja rekattuina hintaan 1000€
En tee sijoitussopimuksia, enkä osamaksusoppareita.

Lopuksi vielä; toivon, että sinulle Hyvä Pennun Kyselijä tämä pentue olisi yhtä tärkeä kuin minullekin. Tai ainakin melkein ;o)

Ystävällisin terveisin,
Karmiwan Heidi &Ink

4 kommenttia:

-Pirjo- kirjoitti...

Hei
Ja onnea tulevalle pentueelle! Loistoidea tämä tällainen kirje, tulee asiat selviksi, mustaa valkoisella, eikä ole Jos-varaa :D

Mielenkiinnolla seuraan Ink-Tweed pentueen elämää kun tiedän Birkin ja olen katsellut tuota Tweediä muutenkin...

Mukavaa ja jännittävää odotusaikaa ja vilkkaita pienokaisia kunhan se aika koittaa!
-Pirjo H. -

Heidi M kirjoitti...

Kiitos Pirjo!

Anonyymi kirjoitti...

Omasta puolestani täytyy sanoa, että ainakin netin välityksellä yhdistelmä on hyvin koukuttava - siitä luettuani teki mieli ottaa puhelin käteen ja soittaa sinulle, vaikken ole edes pentua etsimässä ja rotukin on väärä ;)

Onnentoivotukset pentueelle, josta harkinta näkyy kauas! Toivottavasti rotuun saadaan jatkossa enemmän ja enemmän kaltaisiasi kasvattajia, jotka panostavat määrän sijasta laatuun.

Heidi M kirjoitti...

Kiitos sinulle "anonyymi" kauniista sanoista!

Täsmälliset pennut!

 Merri x Erica pennut syntyivät täsmällissti ensimäisenä laskettuna päivänä eli 22.12. ja ovat nyt reippaita viikon ikäisiä pötkylöitä. Sald...